28 juni 2022 / 

 / 

ForumC Jaarverslag 2021: ‘Een kansrijke missie in een seculiere samenleving’

In het nieuwe Inforum, ons jaarlijkse tijdschrift voor donateurs, presenteren we de resultaten van 2021 en de doelen voor 2022. Ook blikken we met Laurens van Lavieren, directeur van ForumC, terug op dit bewogen jaar. Een jaar waarin we de nieuwe huisstijl in gebruik namen, waar het nationaal religiedebat ‘Religie, klimaat en klimaatreligie’ vanwege de coronamaatregelen online plaats vond, het platform Geloof & Wetenschap nieuwe dossiers presenteerde, en het jaar van een geslaagde pilot van verdiepingstraject ‘Hoe krijg ik een goede relatie’ op platform De Grote Vragen.

Nieuwe generaties

Laurens schrijft hierover in het Inforum: ”Terwijl we leven in een seculiere samenleving waarin christelijk geloof steeds meer naar de marge verdwijnt, sta ik toch hoopvol in het werk. Ik ervaar onze missie als uitdagend maar ook kansrijk: het christelijk geloof verbinden met moeilijke vragen. Uitdagend omdat de relevantie van christelijk geloof verre van vanzelfsprekend is. Kansrijk omdat er bij nieuwe generaties veel openheid en nieuwsgierigheid is.” Lianne van Asten vertelt waarom ze vrijwilliger is bij De Grote Vragen en we delen meer over het Life Wort Living- programma, zoals aangeboden op de Yale University, dat we voor komend onderwijsjaar naar de Nederlandse context vertalen.

Bekijk en lees het Inforum 2022.

Als onderdeel van IFES, worden de resultaten van ForumC opgenomen in het jaarverslag van de landelijke studentenorganisatie.
Lees hier het jaarverslag 2021 van IFES.

Verder lezen?

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.