Studenten

Stel je jezelf vragen over geloof, zingeving en wetenschap? Vraag jij je af of en hoe het christelijk geloof relevant is voor jouw vakgebied? Wij helpen je graag verder in je denken over deze thema’s door het organiseren van debatten, het ontwikkelen van cursussen en boeken en ons platform De Grote Vragen.

Bekijk ons materiaal

De Grote Vragen

Ben je op zoek naar denkrichtingen rond levensvragen als ‘Wat is de zin van mijn leven?’, ‘Hoe krijg ik een goede relatie?’, ‘Hoe vind ik rust in een overprikkelde wereld’? Op De Grote Vragen trekken we met jou op in de zoektocht naar antwoorden. We bevragen wetenschappers, ervaringsdeskundigen en reflecteren op podcasts, artikelen, boeken en films die raken aan Grote Vragen.

Naar degrotevragen.nl

Geloof & wetenschap

Geloof en wetenschap zijn twee belangrijke krachten in onze cultuur en daarom is een voortgaand debat over de relatie tussen de twee van groot belang. De website www.geloofenwetenschap.nl beoogt verschillende aspecten van de relatie geloof-wetenschap te belichten.

Naar geloofenwetenschap.nl

Debat

Zijn wij meer dan ons brein? Welke invloed heeft religie op polarisatie? Ben je gek als je gelooft? Over deze en andere vragen organiseren wij debatten met wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Daarbij nodigen wij altijd een wetenschapper uit die het christelijk geluid een plek geeft binnen dit debat. Bekijk de agenda voor actuele debatten en bijeenkomsten.

Nationaal religiedebat

Jaarlijks organiseert ForumC, in samenwerking met dagblad Trouw, het Nationaal Religiedebat. Daarin onderzoeken we de rol van religie en het christelijk geloof in relatie tot een actueel maatschappelijk en wetenschappelijk thema.

Meer weten