Voor wie is Durf te denken?
Het cursusboek is ontwikkeld voor christenstudenten die de uitdaging willen aangaan om zich intellectueel te vormen. Het is een oriëntatieboek, en vergt dus geen vakspecifieke, filosofische of theologische voorkennis. Het is bedoeld om uit te dagen, te prikkelen en aan te zetten tot verder lezen en gesprek.
Het is geschreven voor studenten die geen Filosofie of Theologie studeren, maar zich wel met levensbeschouwelijke thema's willen bezighouden en hiervoor een introductie zoekt. Studenten die zich afvragen wat christen-zijn voor hen betekent, dagen we uit om een ‘Christian mind’ te ontwikkelen, om na te denken of ze ook geroepen zijn om God met het verstand te dienen. Christenstudenten die twijfels hebben over waarom ze (nog) geloven, willen we uitdagen een intellectuele zoektocht te starten naar de relevantie van het christelijk geloof. Alle studenten dagen we uit om na te denken over de relevantie van het evangelie voor het leven in wetenschap en cultuur.
"Durf te denken is een prachtig startpunt voor aanstaande wetenschappers, andere slimmerikken en hun ouders of jeugdleiders voor de doordenking van de betekenis van geloof in deze tijd."
Arie Kok, hoofredacteur De Nieuwe Koers
Arie Kok, hoofredacteur De Nieuwe Koers
Bij het schrijven van het boek is als directe doelgroep een (jongerejaars) bachelorstudent voor ogen gehouden. Dit vanuit de overtuiging dat déze doelgroep een introductieboek nodig heeft. Maar ieder ander op academisch niveau kan dit boek ook als oriëntatieboek gebruiken.
Bij de ontwikkeling van de cursus is vooral gedacht aan gebruik in kringverband op studentenverenigingen. Kenmerkend is dan ook de open structuur van het cursusmateriaal. De omvang van elk programma is zodanig dat het op één avond te bespreken is en alles bij elkaar in één jaar. Ook hier geldt dat het op andere manieren en in andere groepen te gebruiken is.
"Binnen onze jaarkring heeft het genoeg discussie losgemaakt."
Student na de cursus Durf te denken op de studentenvereniging