21 december 2022 / 

 / 

Kerstactie 2022: Het wonder van Kerst, dat is toch niet te geloven?

banner kerstactie

Veel christenen lopen vast in hun geloof. Een veelgehoorde reden is het ervaren van een conflict met de wetenschap en niet de ruimte krijgen om dit binnen familie of kerk bespreekbaar te maken.  Vanaf het eerste uur is het de missie van ForumC om christenen toe te rusten in hun denken over geloof en wetenschap en het christelijke geluid te laten klinken in het maatschappelijk debat.  .

In het nieuwe jaar willen we het platform Geloof & Wetenschap verder uitbreiden met inspirerende cursussen, sprekers, lezingen en artikelen. Ook liggen de plannen klaar om samen met Stichting voor Christelijke Filosofie weer een netwerkbijeenkomst voor christenwetenschappers te organiseren.  

Help ons om inspirerende, christelijke denkers een podium te bieden en zo andere (jonge) christenen toe te rusten. Doneer aan onze Kerstactie 2022. Bedankt!

”De cursussen van ForumC faciliteren een moment van actieve reflectie. Dat is helpend voor studenten omdat christelijke voorbeeldfiguren in de cursus hen denkrichtingen aanreiken om zich te verhouden tot de wetenschap.”
Daniel Verbeeke, studentenwerker IFES Amsterdam

Kerstactie 2021: De Grote Vragen, voor zoekende twintigers

Met dank aan de Kerstactie van 2021 en enkele fondsen hebben we het Life Worth Living-programma zoals aangeboden op Yale University, vertaald naar de Nederlandse context. Het wordt sinds september 2022 aangeboden op Van Hall Larensteun en andere onderwijsinstellingen hebben interesse.  Via platform De Grote Vragen hebben 15 twintigers meegedaan aan het verdiepingstraject ‘Hier wil ik voor leven!’, dit werd beoordeeld met een ruime 8. Lees meer over dit programma, bereik, impact en evaluatie op De Grote Vragen.  

Verder lezen?

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.