Wat betekent het om christenwetenschapper te zijn in een prestatiecultuur, waarin uiterlijke normen van succes centraal staan? Is er ruimte voor falen en het uitblijven van succes? Welke (intellectuele) deugden hebben we nodig om te groeien als christenwetenschapper en hoe kunnen we die cultiveren?

Over deze vragen organiseren Stichting voor Christelijke Filosofie en ForumC een netwerkbijeenkomst voor christenen die werkzaam zijn in de wetenschap. Met als doel: persoonlijke bezinning en onderlinge verbinding en inspiratie.

Donderdag 25 mei
14:30 – 21:00 uur
Landgoed Zonneoord in Ede

“Mag je bidden voor een Vidi? Twaalf stellingen over ambitie, succes en het goede academische leven.”

Prof. Dr. Herman Paul, Hoogleraar Geschiedenis van de Geesteswetenschappen, neemt de hoofdlezing voor zijn rekening: ‘Mag ik bidden voor een vici? Christelijke (intellectuele) deugden in een prestatiecultuur’.

Na de lezing volgt een panelgesprek waarna de aanwezigen in twee rondes kunnen kiezen uit negen verschillende deelsessies. Van ‘Eer, eerzucht en beloning, een gesprek met C.S. Lewis’ tot een praktische sessie zoals ‘Hoe schrijf ik een goede fondsaanvraag?’. De bijeenkomst wordt afgesloten met een diner.

Aanmelden

De aanmelding verloopt via een uitnodiging die beide organisaties in het eigen netwerk van christenwetenschappers verspreiden. Bent u werkzaam als christenwetenschapper en heeft u interesse in deze bijeenkomst? Neem contact op via info@christelijkefilosofie.nl