fbpx

Leeskring Paul Scholten

Lezing
Datum: 23 januari 2020 20:00 - 21:45

Locatie: Zwolle

Ben je jurist, filosoof of theoloog of volg je een studie in deze richting? En wil je meer weten over hoe je (later) jouw vak met het christelijk geloof kunt verbinden? Kom dan naar de leeskringen van het ForumC-juristennetwerk en overdenk met elkaar het werk van de prominent Amsterdams rechtsgeleerde en christen Paul Scholten. 
Programma

Paul Scholten (1875-1946; hoogleraar UvA) heeft zich in woord en geschrift intensief beziggehouden met de ontwikkeling van een christelijke staats- en rechtsleer. De neerslag daarvan is te vinden in Deel I van zijn Verzamelde Geschriften, dat zijn rechts¬≠filosofische opstellen bevat. En Deel II, dat de meer maatschappelijk en politiek getinte opstellen bevat. Tijdens de leeskring bestudeer je met elkaar dit imposante en nog altijd actuele werk. 

Je leest de geschriften van Scholten in chronologische volgorde. In januari 2020 begin je met Scholtens eerste opstel (1915): "Recht en levensbeschouwing" (Verzamelde Geschriften, Deel I, p. 120-161). Dit is te downloaden van de site van het Digital Paul Scholten Project van de UvA via de link https://pure.uva.nl/ws/files/2206522/97397_B_1_b_deel_1_ARNO_2.pdf. Ook ontvang je ter voorbereiding een paper.

Wanneer en waar?

De volgende leeskring is gepland op donderdag 23 januari 2020 van 20.00- 21.45 uur in Zwolle.

Voor wie?

Voor juristen, theologen, filosofen, en iedereen die ge√Įnteresseerd is in vragen rondom geloof, wetenschap, christendom en cultuur.

Info en opgave

Je kunt je voor de leeskring aanmelden via evers14@hetnet.nl.

De leeskringen worden op enkele plaatsen in het land gehouden, twee avonden verspreid over het jaar. Ook vindt sinds 2003 jaarlijks de Paul Scholten-studieochtend plaats.


 

Email
evers14@hetnet.nl